GREEK AND INTERLATIONAL HISTORY

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

The Religious Museum of Zakynthos Island, Greece - 200 photos


The Religious Museum of Zakynthos Island, Greece
200 photos
Εκκλησιαστικό Μουσείο Αγίου Διονυσίου 
και Στροφάδων, Ζάκυνθος


«Μουσείο-Σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου», Ζάκυνθος 2017.
Παλαιά έγγραφα, σιγίλια Πατριαρχών, ομόλογα αγορών και δωρεών, ομόλογα και ο κώδικας της Μονής.

Από το 1979 λειτουργούσε στη Μονή Στροφάδων και στο Ναό του Αγίου Διονυσίου. Όμως, μετά τις ζημιές που υπέστη η Μονή Στροφάδων κατά τους σεισμούς του 1997, όλα τα ιερά κειμήλια μεταφέρθηκαν στη Ζάκυνθο. Ο επισκέπτης στο χώρο αυτό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει όλο τον καλλιτεχνικό και ιστορικό πλούτο που δημιούργησε η ευλάβεια και δεξιότητα των καλλιτεχνών. Εκθέματα, έργα λατρείας και αναθήματα ευλάβειας όπως αντικείμενα ζωγραφικής, αργυρογλυπτικής και υφαντικής, εκτίθενται στα μάτια των επισκεπτών.
Τέσσερις εικόνες του Νικόλαου Κουτούζη (1741-1813), εικόνες του Νικόλαου Καντούνη (1767-1834) , η παλαιότερη εικόνα του Μουσείου αυτή της Παναγία της «Θαλασσομαχούσης» ( αρχές 13ου αιώνας) που λέγεται ότι την ξέβρασε το κύμα στις Στροφάδες Νήσους κατά την περίοδο της εικονομαχίας, η εικόνα της παναγίας την «Πάντων Χαρά» (15ος αι.), η εικόνα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη (15ος αιώνας) και άλλες εικόνες βρίσκουν χώρο στο μουσείο αυτό. Από τα εκθέματα αργυρογλυπτικής σημαντικότερα είναι τα επίχρυσα ιερά σκεύη επτανησιακής και ρώσικης τέχνης όπως δίσκοι, σταυροί, καντήλια, Ευαγγέλια, μήτρες Μητροπολιτών, σκεύη της Θείας Ευχαριστίας, αρτοφόρια, κ.ά.. Τέλος, ιερατικές στολές προηγούμενων αιώνων με σημαντικότερη την αρχιερατική στολή του Αγίου Διονυσίου και κεντητά καλύμματα για δισκοπότηρα, αποτελούν ενδεικτικά έργα υφαντικής που συναντάμε στο Εκκλησιαστικό Μουσείο ή Μουσείο Αγίου Διονυσίου.
Το κείμενο από τη:
 www.imzante.gr/mones-za…/moni-strofadwn/mouseio-skevofylakio

ΙΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ





















































Οι παρακάτω 5 Εικόνες αποτελούν μέρος ενός πίνακα






ΑΜΦΙΑ




















ΕΓΓΡΑΦΑ

















Διάφορα Εκκλησιαστικά Εκθέματα


























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μουσείο Μαραθωνοδρόμων - Μαραθώνας Αττικής - 71 φωτογραφίες του 2019 + 4 videos

Μουσείο Μαραθωνοδρόμων - Μαραθώνας Αττικής  71 φωτογραφίες του 2019 + 4 videos Museum of Marathon's Races , in Marathon  ...